18. aprill – Anna-Siemsen-Schule

Esimene päev Hannoveris.

Külastasime Anna-Siemseni nimelist kutsekooli. Kool alustas praeguses majas tegevust aastal 1932 ja oli suunatud tütarlastele. Aastast 1964 kannab kool nime Anna-Siemseni kool, mis sai nime prof Dr. Anna Siemseni järgi. Ka tänapäeval õpetatakse seal rätsepatööd, disaineri abilisi, kokkasid ja koduabilisi. Uksed on nüüdseks avatud ka poistele, kuid neid õpib seal siiski vähe.

Vastuvõtt oli väga soe ja meeldiv. Tekstiiliosakonna juhataja Ursula Dreyer usaldas meid pärast lühikest sissejuhatust õpetaja Cornelia Erhardi hoolde. Tegime tekstiiliosakonnas ringkäigu ja saime ülevaate sealsetest õpilastest ja nende tegemistest. 

Anna-Siemsen kooli tektsiilikosakonnas on õppetöö üsna sarnane Vocole. Praktilised tunnid vahelduvad üldainetega ja õppe kestus on väga varieeruv. Kuigi rätsepaeriala põhiõpe kestab kaks aastat, õpib suur osa õpilasi koolis kauem. Enne põhiõpingute juurde asumist tuleb sisserändajatest õpilastel- ja neid on päris palju- omandada saksa keele oskus. Osalt seetõttu, et omandada keskharidus, teisalt seepärast, et ühelt erialalt on võimalik teisele üle minna ja seda võimalust kasutatakse. Nii võib selles koolis käia ka seitse aastat. 

Anna-Siemsen kooli õmblusklassid on varustatud üsna sarnase tehnikaga nagu Voco klassid. Helinile jäi silma, et õmblusmasinad on väga hea tootja omad- Dürkopff- Adler, mis tegi teda pisut kadedakski. Suures plaanis töötavad sealsed õpilased samamoodi nagu meiegi. Siiski erinevalt meist, õmmeldakse seal seelikud, jakid ja kleidid voodriga ja iseseisvat tööd sellisel kujul neil neil ei ole (vähemalt meie küsimise peale vastati nii), sest praktilist tööd tuleb  õpetada kontaktis õppijaga ( Cornelia Ehrhardti kommaentaar).


Comments

Popular Posts